top of page

Over ons

Warung Spang Makandra begon haar reis in 1978 in Amsterdam, Nederland, met de missie om de authentieke Surinaamse keuken en cultuur te delen. De naam "Spang Makandra" is afkomstig uit het Surinaams en betekent "samen eten" of "samen delen", wat de kernfilosofie van het eethuis weergeeft: het samenbrengen van mensen om te genieten van heerlijk eten en elkaars gezelschap.

Ontwerp zonder titel (1).png

Spang Makandra was vastbesloten om de veelzijdige smaken van de Surinaamse keuken aan Nederland te introduceren. Suriname, een land met een rijke culturele diversiteit, heeft een keuken die invloeden van Inheemse, Creoolse, Hindoestaanse, Javaanse, Chinese en Europese keukens omvat. Deze smeltkroes van culturen zorgt voor een unieke culinaire ervaring.

Door de jaren heen heeft Warung Spang Makandra zich ontwikkeld tot een ontmoetingsplaats voor alle soorten mensen uit de maatschappij in Nederland en een must-visit plek voor liefhebbers van de Surinaamse keuken. Het eethuis heeft bijgedragen aan de populariteit en verspreiding van de Surinaamse keuken in Nederland en is een symbool van culturele verbinding en saamhorigheid geworden.

Vanaf de oprichting in 1978 tot nu, blijft Warung Spang Makandra trouw aan haar missie en passie om mensen samen te brengen met authentieke Surinaamse gerechten. Met een warme en gastvrije sfeer, is het eethuis een plek waar zowel de lokale bevolking als toeristen kunnen genieten van de heerlijke smaken van Suriname en de rijke culturele tradities die deze keuken biedt.

bottom of page